Uutiset

Yavis – Anthemit -albumi

Yavis julkaisee kauan odotetun comeback-albuminsa ”Anthemit”, joka vilisee voimabiisejä ja suomiräpin All Star -legendoja.

Levyllä vierailevat Juno, Tuomas Kauhanen, Brädi, Aurora, Mängi, Seppo Lampela (ent. Steen1), Illi, Arman ’Eazy-A’ Alizad, Meerika, Eveliina Määttä, moninkertainen beatbox SM -voittaja Isku, Jyri Paavilainen ja biisien skrätseistä vastaavat DJ:t Loasteeze, Kollabo Brothers ja DJ Mel-3.

Kappaleiden on tuotannosta vastaavat Mängi, Janne K, Äänet Käskee, Alamaa ja Antisankari.

25v. juhlavuottaan räpin parissa viettävä Yavis on Suomen pisimmän räppiuran tehnyt naisartisti. Yavis palasi yllättäen ja rytinällä musaskeneen 7 vuoden tauon jälkeen. Väliin on mahtunut elettyä elämää: avioero, tahaton lapsettomuus, burnout, toksinen ihmissuhde ja itselliseksi äidiksi tuleminen.

”Anthemit on levyllinen voimabiisejä mitä olisin itse tahtonut kuulla näissä eri vaikeissa kokemuksissa, mutta nyt tein ne elämänkokemuksen tuomalla viisaudella ja etäisyydellä kun vaikeisiin asioihin voi jo suhtautua huumorilla. Levyllä kuuluu, että nykyään katson elämää vahvasti pilke silmäkulmassa.

Albumi on myös syvä kumarrus itselle tärkeisiin hiphopin perinteisiin ja nyökkäys omiin suosikkibiiseihin hiphop-historiassa. Räppi on mulle kollektiivista hauskanpitoa ja sain mukaan aivan älyttömän liudan mun arvostamia räppi-kollegoita, joista osa on ollut matkassa jo vuodesta 2001.

Vaikka oon jo aiemmin julkaissut EP:n ja levyn englanniksi, tää on mun eka suomenkielinen levy. On ollut hienoa päästä benchmarkkaamaan mitä 44-vuotiaana naisena voi tehdä suomiräpin parissa. Olen ikionnellinen että palasin ja olen saanut Sick Boogien kautta mahdollisuuden tehdä taas sitä mitä rakastan ja olen parempi, vahvempi ja aidompi siinä kuin koskaan.”

BIISILISTA:

  1. Sisältövaroitus (feat. Isku) (prod. Isku)
  2. Maanantaikappale (feat. Juno) (prod. Mängi)
  3. Voittajan tunti (feat. Mängi) (prod. Äänet käskee)
  4. Kulissit kaatuu (feat. Aurora) (prod. Mängi)
  5. Jyri Teostolta – skit (feat. J.K. Paavilainen)
  6. Isot saappaat (feat. Tuomas Kauhanen, Brädi, Loasteeze) (prod. Antisankari)
  7. Hyppää! (feat. Kollabo Brothers) (prod. Alamaa)
  8. Huudan (feat. Illi, Meerika) (prod. Mängi)
  9. Voice of Spotify – skit
  10. Elämäni diili (prod. Mängi)
  11. EXTRA (feat. Eveliina Määttä) (prod. Janne K)
  12. Ruusuinen (feat. Seppo Lampela (ent. Steen1)) (prod. Janne K)
  13. Ground Zero (feat. Eazy-A, DJ Mel-3) (prod. Janne K)

KUUNTELE LEVY SPOTIFYSSA:

admin